Asigurari

Asigurari RCA si CASCO la RBC Gas

Economisiti timp si bani incheind o asigurare RCA sau CASCO la orice societate de asigurare dorita.

 

Asigurare RCA ieftin

Daca esti un sofer bun, iar istoricul tau la volan dovedeste acest lucru, responsabilitatea si experienta inseamna un pret RCA mai ieftin. Toate societatile de asigurare din Romania ofera reduceri de prima pentru conducatorii auto care corespund profilului. In acest sens, se va interoga baza de date AIDA, administrata de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, prin introducerea seriei de sasiu a autoturismului sau a numarului de inmatriculare pentru stabilirea bonificatiei/majorarii acordate. Va rugam aveti grija sa ne furnizati date corecte cand doriti o oferta RCA pentru a primi preturi corecte!

 

Ce este asigurarea obligatorie RCA?

Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite. Persoana vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru vehiculul sau in baza propriei polite de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despagubite in baza unei polite de asigurare facultativa de avarii si furt tip CASCO.

 

De ce este obligatorie?

Toti proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare RCA si sa plateasca prima de asigurare aferenta.

 

Ce fac in caz de dauna?

Daca ati fost pagubit in urma unui accident produs de un vehicul, trebuie sa va adresati asiguratorului celui care este vinovat de producerea daunei, cu procesul-verbal de constatare de la politie sau, dupa caz, cu exemplarul formularului „Constatare amiabila”.

 

Ce este constatarea amiabila?

Este o procedura utilizata in majoritatea statelor membre ale spatiului economic european in cazul accidentelor rutiere soldate doar cu daune materiale minore. Definitia unui accident de circulatie soldat doar cu daune materiale minore difera in functie de legislatia tarii in care s-a produs accidentul.

 

Despre Bonus-Malus

Sistemul bonus-malus recompenseaza soferii care nu produc accidente si penalizeaza pe cei care au generat daune. Daca vei conduce prudent, vei obtine reduceri de pana la 50%.

Sistemul bonus-malus incadreaza fiecare autoturism intr-o clasa de bonus sau de malus:

  • clasa B este clasa de bonus, ce permite obtinerea de reduceri,
  • clasa M este clasa de malus, care duce la aplicarea unor penalizari.

Clasa de bonus-malus se schimba anual, in functie de daunele produse in anul calendaristic anterior.